CSS Template

(фото) Боите на Крушево

86

Низ слики,  НАЈВИСОКИОТ ГРАД НА БАЛКАНОТ. Смесетен на падините на Бушева Планина, заобиколен со густата крушевска корија и езеро кое плени со убавина, како бисерно планинско око, заобиколено со пешачка патека, каде крушевското сонцето ги мие своите зраци и ги прелева во воздушната шир.

Не остава простор за рамнодушност ниту погледот од крушевските спомен обележја. Водишка, со восих!

Боите на Крушево,(зима 2020), пленат! А, велат, само да го вдишеш овој воздух и да погледнеш преку шумата кон Пелагонија ќе ти се исчистат градите, и мислите, како повторно да си се родил. УЖИВАЈ ТЕ!

Фото: Од Facebook албумот на Радмила Ангелкоска


semm
Farma Dolneni
Vivafarm
Turtel