CSS Template

Ќе се вклучи ли Спасителната служба во Системот за спасување животи?!

94

По две години од започнатата иницијатива Спасителната служба да стане дел од институционалниот систем на државава, денеска беше остварена средба меѓу Спелеолошка федерација на Македонија, Спасителната служба Златоврв и Центарот за управување со кризи, на која била разгледана идејата за формирање на Државно спасително тело кое ќе биде во корист и служба на сите. За средбата пишува Дарко Неданоски, раководител на Спасителна служба Златоврв и претстадател на Спелеолошката федерација на Македонија.

Денес за прв пат остваривме средба меѓу Спелеолошка федерација на Македонија, Спасителната служба Златоврв и Центарот за…

Posted by Darko Nedanoski on Thursday, April 15, 2021

Средбата отвора зрак надеж дека конечно ќе се придвижат работите за легислативно прилагодување на македонското законодавство со европското, при што ќе се создадат можности за формирање на мрежа од спасителни служби во државата кои би работеле во координација со останатите институции во најважното прашање – СПАСУВАЊЕ ЖИВОТИ!

Околу целата иницијатива од разговорот со Дарко Неданоски на следниот линк:semm
Farma Dolneni
Vivafarm