CSS Template
Категорија

Крушево

Со швајцарска помош, вело патеки за развој на планинско Крушево

Во Крушево се одбележеа Светскиот ден на туризмотм 25 и 26 Септември. По тој повод заменик амбасадорот на Швајцарија Н.Е. Лусиен Агертер, директорот на Агенцијата за промоција Љупчо Јаневски и прставници од Швајцарската програма за…

Крушево повторно ја активира акцијата за донирање компутери

Крушево во пресрет на учебната година повторно ја активира акцијата „Донирај го својот стар компјутер“, за оние семејства каде што немаат компјутери, а им се потребни за нивните деца - ученици. Оваа продолжена акција е во насока да се…

До каде е изградбата на резервоарот за вода во с. Белушино?

До каде е изградбата на резервоар за пивка вода во с. Белушино, општина Крушево?! Од општината велат дека изградбата на резервоарот за вода сега е во напредна фаза. Проект започна да се реализира во мај, 2020 г. и треба да обезбеди…

Привршуваат градежните работи на два спортски објекти во Општина Крушево.

Во општина Крушево, периодов се актуелни градежните работи на два спортски објекти. Уредувањето на партерот на спортската сала во Крушево е во напредна фаза. Сега, салата е со патека која води до карпата за искачување, а просторот се…

Почина жител од Крушево од коронавирусот

Жител на Крушево на 70-годишна возраст почина синоќа на Инфективната клиника во Скопје како последица од новиот корона вирус. Ова е втор смртен случај како резултат на Ковид-19 во Крушево, откако кон средината на април битката ја загуби…

(Фото )Крушево од поинаков агол – пред и по дождот

Неделен ден! Прошетката во природа може да ви  ги наполни бетериите, да ја оттргне мислата од урбаниот начин на живеење, од загушливото секојдненви , да ве стави со мислите во далчините на врвоите во во длабочините на водената шир. Да ве…

Крушево дезинфицира по најавата за отворање на сместувачките капацитеит

Крушево,  по најавата за  отворање на сместувачките капацитети, се подготвува за туристите и започна дезинфикција во институциите: банки, пошта, суд, МВР, управата за јавни приходи и во другите објекти од витално значење на граѓаните  на…

Се реконструира патот, стопанство Алданци – Норово

Се врши реконструкција на патот,  стопанство – Алданци – Норово. Овој инфраструктурен зафат е еден од најголемите и најпотребните за населените места во  Крушев и се рализира со Министерството за транспорт и врски и Јавното претпријатие за…

Партерно се уредува спортската сала во Крушево

Во Крушево се врши партерно уредување на спортската сала. Тоа во рамките на проектот за локална и регионална конкурентност и пот-проектот „Кругот на адреналинот – развој на авантуристички туризам во Крушево“ финансиран од ЕУ, администриран…

Се реконструира регионалниот пат Крушево – с. Пуста Река

Започна реконструкцијата на регионалниот пат од Крушево до с. Пуста Река. Проектот е финансиран и реализиран од страна на Јавното претпријатие за државни патишта и општина Крушево.Фирмата изведувач започна со гребење на асфалтот, а идната…