CSS Template
Категорија

Новаци

Преку документарен филм – поголема промоција на Општината

Во Младинскиот културен центар во Општина Новаци, Здружението за меѓународна младинска соработка Интерактив од Битола одржа проекција на документарниот филм за општината кој беше прикажан на македонски, англиски и турски јазик. Проектот…

22 години успешно постоење на Општина Новаци

Со положување свежо цвеќе пред споменикот на народниот херој Славко Лумбарковски во истоименото централно училиште, како и на гробот на загинатиот херој Пеце Матичевски родум од Новаци, а загинат во конфликтот во 2001 година, денеска…

ОУ „Страшо Пинџур“ во Мало Коњари го одбележа својот патрон празник

ООУ „Страшо Пинџур“ во Мало Коњари денеска одбележа 103 години од раѓањето на својот патрон, како и 63 години од постоењето на училиштето. Градоначалникот Илија Јованоски којшто присуствуваше на оваа свеченост ја нагласи поддршката на…

Примопредавање на функцијата градоначалник на Општина Новаци

Во градоначалничкиот кабинет на Општина Новаци денеска официјално беше извршено примопредавањето на функцијата градоначалник на оваа локална самоуправа, помеѓу досегашниот градоначалник Лазар Котевски и новоизбраниот Љубе Кузманоски.…