CSS Template
Категорија

Вести

Унијата на жени на ВМРО ДПМНЕ ОК Прилеп со донација за болницата

Во услови на здравствена криза кога секоја помош е добредојдена на здравствените установи и Унијата на жени при ВМРО ДПМНЕ ОК Прилеп, денеска се вклучи со своја донација. За подобрување на условите за хоспитализација на пациентите во Ковид…

Крушево во знак на Тоше, рози на патеката од маратонците

Во чест на македонската легенда Тоше Проески, Крушево утре , петок 16 ти октомври денот кога тој замина во вечноста, во организација на општина Крушево, СОУ „Наум Наумовски Борче“, ООУ „Никола Карев“, други институции и приватни субјекти…

Прилеп: Еден новозаболен, вкупно 29 активни случаи

Во општина Прилеп  за сабота, 6 ти јуни, регистриран е еден новозаболен од корона вирус, а две лица оздравеле од заразната болест.  Како последица на коронавирусот, почина едно лице на 73 годишна возраст. Бројот на активни случаи со…

Иницијативата #sportistiprotivKorona успешна. Аплауз за спортистите

Спортисти и спортските клубови кои беа дел од иницијативата #sportistiprotivKorona , со кои беа собрани парични средства од спортисти и клубови, за потребте на здравствените институции кои се борат против коронавирустот, и за храна и…

Прилеп во духот на хуманоста ќе ја чествува градската слава

Свети Никола градската слава на Прилеп годинава по 14-ти пат прилепчани ќе се одбележува во духот на традицијата и хуманоста. Женските здруженија веќе започнаа со работа, сармите се подготвуваат. И годинава вкусната посна трпеза ќе биде во…

Советот на општина Прилеп ја одржа 36 тата итна седница

Советниците расправаа по 7 точки од дневниот ред кои се однесуваа на прашања од областа на комуналното уредување, како и за одлуки поврзани со финансиското работење на јавните претпријатија и училиштата. Членовите на општинскиот Совет ја…

Помош за изградба на црквата „Свети Наум“, џамијата во Тризла и на Победа, одлука на Советот на…

Советот на општина Прилеп ја одржа 32 та седница на која беа 74 точки на дневниот ред. Советниците одлучија да им се додели помош во износ од по 500 илјади денари за доизградба на црквата „Свети Наум“ и џамијата во населбата Тризла.…