CSS Template
Категорија

Здравје и убавина

Нешто за симптомите на вирусот и улогата на матичниот лекар за време на КОВИД 19 – ПЗУ Лек…

Лекарот по општа медицина ја има улогата на одржување на здравјето, дијагностицирање и лекување на болести, повреди и други физички и ментални нарушувања кај пациентот. Кога избирате матичен лекар, не барајте имиња туку барајте препораки…

Болка во уво,УФ! ПЗУ ЛЕК М&M, Ваш матичен лекар со компјутерски прелед на уво

Болката во увото знае да биде крајно непријатна. Застапена е и кај возрасните, и кај децата. Taa може да се манифестира на едното или на двете уши, може да биде да биде од различен карактер (остра, тапа, жаречка болка) и со различен…

Како денес да се биде среќен?! Зголемете го хормонот на среќата – СЕРОТОНИН

СЕКОЈ ЧОВЕК ИМА ПРАВО ДА БИДЕ СРЕЌЕН!!! ДА НЕ ДОЗВОЛИМЕ  АКТУЕЛНИОТ ВИРУС НА КОРОНА ДА ПРЕДИЗВИКА ДОПОЛНИТЕЛНИ РИЗИЦИ  ЗА РАЗНИ БОЛЕСТИ ВО НАШИОТ ЖИВОТ!!! Серотонин + Допамин = СРЕЌЕН ЖИВОТ. Серотонинот, попознат како хормон на…

Имате ли Вие посветен матичен лекар кој е вистински “чувар“ на Вашето здравје?!

Велат насмевката и убавиот збор се пола здравје и бесценет лек. А, на сите Нам,  кога сме пациенти, кога здравјето ни е нарушено, потрбна ни е грижа и внимание, топол прием, убав збор, пријатна насмевка за поддршка, добар стручен совет и…

Со правилна нега до здрава и сјајна кожа

Секоја кожа бара специфичен третман и нега. Правилното одржување и хидратација се прв чекор до здрава и сјајна кожа, а клучно за правилна нега е одредувањето на типот на кожата – нормална, мрсна, комбинирана, сува или многу сува кожа. Не…

Како со додатоци на храната најбрзо и најдобро да го подобриме имунитетот?!

Хроничен замор, поспаност, болка во мускулите и зглобовите,често разболување се најчестите симптоми за намален имунитет. Доколку ги имате овие знаци, погрижете се да го подобрите вашиот имунитет. Уредува: Јасмина Трајкоска, фармацевтски…

Денеска да се потсетиме како превентивно да ја спречиме болеста дијабетес?!

Бесплатно мерење шеќер во крв, денеска , по повод „Светскиот дена на дијабетес“ 14-ти ноември организира „Лајонс клуб“ - Прилеп.  Пунктот ќе биде поставен кај градскиот саат, наспроти, Кафе „Чоше“,  во 12ч. Акцијата ќе се спроведува…

(АУДИО) Жената која го победи ракот-Октомври месец на борба против ракот на дојката

 Октомври, месец кога сите ја закачуваме розовата панделка за секојдневно да се потсетуваме себеси, а и другите дами на борбата против ракот на дојка.Важно е да се подигне свеста за постоење на оваа болест, рак на дојка. Месец октомври се…

Како до диплома призната во странство?(АУДИО)

Академија Кармен Ексклузив и годинава во соработка со Министерството за образование и наука и ЈУ Центар за возрасни, обезбеди верифицирани наставни програми: – Фризер за жени и мажи – Шминкер Што добивате со дипломата од Академија…

Што треба да содржат семејните патувачки аптеки?

https://www.youtube.com/watch?v=f9EY6tP-a7k&feature=youtu.be Како да се подготвиме за патувања во летниот период, што треба да направиме? Што се тоа патувачки аптеки и што треба да содржат, разговор со Јасмина…