CSS Template
Категорија

Жешко столче

Под кои услови не можат да работат стоматолозите?

Прилепските матични стоматолози неодамна со мирен протест го изразија своето незадоволство бидејќи не се сложуваат со понудените договори со Фондот за здравствено осигурување. Каде се кријат проблемите; зошто работата на матичните…

Станкоски: Тутунски Комбинат го надмина најтешкиот период! (АУДИО)

https://www.youtube.com/watch?v=Hw9QBWn5XJo&feature=youtu.be - Какви се предвидувањата за новата откупна кампања; - Што ќе им понуди Тутунски Комбинат на кооперантите за претстојната сезона; - -- Дали Цигарната може да одговори на…

(АУДИО) 3 то Ноемвриска диплома за Валентина Пурдеска – легендата на прилепското карате

Над 30 години во каратето, репрезентативка на Македонија, 100 тици награди и признанија, медалји, меѓународен судија од ранг на европско и светско ниво, сопственик на карате клубот Бонсаи, карате педагог низ чии раце поминале генерации…

Меѓународен ФИС ролер ски куп „Тоше Проески“

https://www.youtube.com/watch?v=nUmUxZb3I1c&feature=youtu.be Трета година ролер ски натпревари со единствена цел поврзување на двете општини Кривогаштани и Крушево, со огромна поддршка од локалните самоуправи, а под…

На актуелни теми со Звонко Јованоски, ВД директор на ЈКП Комуналец Прилеп

https://www.youtube.com/watch?v=gNoMMnFsfg0&feature=youtu.be -Каква е финансиската и кадровската состојба на Комуналец, какви се условите за непречено одвивање на работата? -Колкава е бројката на вработени, доволна или премалку за…

ЈКП Водовод и канализација Прилеп во центар на интересот

https://www.youtube.com/watch?v=f0oiSqadMKA&feature=youtu.be Во најновото издание на емисијата „Жешко столче“ гостин г-дин Емил Јанески, директор на ЈКП Водовод и канализација Прилеп. Многу прашања за првиот човек на…

(ВИДЕО) Неколку теми – повеќе прашања со градоначалникот на Прилеп Илија Јованоски

https://www.youtube.com/watch?v=D5GsiTGTMDo&feature=youtu.be Иднината на Пивофестот, Информатичкиот центар за опоравување од катастрофи кој што е во изградба и Пречистителната станица беа главните поенти на разговор со…

Како и кога започна Пивофестот во Прилеп?!

https://www.youtube.com/watch?v=oM5eOARi8kQ&feature=youtu.be Пивофест и како се’ започна е темата на радио емисијата - Жешко столче. Која била основната идејата и на каков начин се одвивала организацијата на манифестацијата.…