CSS Template

Денот на планетата Земја во знакот на заштита на растенијата и животните од човекот

308

Со повеќе активности денеска во Македонија се одбележува 22 Април – Денот на планетата Земја. Тема на годинашното меѓународно одбележување на Денот на планетата Земја е „Заштитете ги нашите видови“ (Protect Our Species) и има за цел да едуцира и да ја подигне свеста за брзото намалување на популацијата на растенија и диви животни предизвикано од човечки активности.
Денот на планетата Земја е востановен во 1970 година.


semm
Farma Dolneni
Vivafarm