CSS Template

Крушевските матуранти денеска славеа

1.111

Со песна и оро со звукот на тапанот и хармониката, крушевските матуранти, денеска ја славеа своја полнолетност, осносно завршувањето на средношколскиот живот.  Матуранти од единственото средно училиште  во Крушево  „Наум Наумоски Борче“ , од сите паралелки, и оние од гимназиското и оние од кулинарската струка,  од четврта година,  во центарот на Крушево, претпладне се фатија на оро и запеаа песни, прославувајќи ја својата матура и крајот на средното образование.

 

 

На орото се „фатија“ и наставниците и директорката која им посака нови победи во предизвиците кои ги очекуваат. Тоа е уште една генерација матуранти која си заминува од Крушево и ќе бара можност за надоградба во другите градови во Македонија каде што има високо образование.

И, екипата на единственото рурално радио во Македонија, Радио Пела  96,8 ФМ на сите матуранти им посакува успех во понатамошното образование и  вистински избор  во идното нивно образование или одлука.

СРЕЌНО МАТУРАНТИ !!!


Vivafarm