CSS Template

Од денеска стартува ФИС Ролер ски купот „Тоше Проески“

221

Оваа година ФИС Ролер ски купот „Тоше Проески“ ќе содржи три трки во рамки на трите дена од настанот.
Трките ќе се одржат во петок, сабота и недела (23, 24 и 25.08.2019) со почеток во 9 часот наутро на регионалниот пат од Кривогаштани до Крушево во повеќе дисциплини.

Ова е официјалната програма на манифестацијата:

Општина Крушево ги известува граѓаните дека во периодот од 9 до 11 часот во рамки на трите дена од настанот патот од Кривогаштани до Крушево ќе биде затворен за сообраќај.
Отворањето ќе се случува денеска, во 18 часот во спомен куќата „Тодор Проески“, додека затворањето на настанот и прогласувањето на победниците ќе се одржи во недела на градскиот плоштад со почеток во 13 часот.
За време на одржувањето на меѓународниот натпревар ФИС Ролер ски куп „Тоше Проески“ регионалниот пат од Кривогаштани до Крушево ќе биде затворен во петок (23.08.2019), сабота (24.08.1993) и недела (25.08.2019) во периодот од 9 до 11 часот.


semm
Vivafarm
Farma Dolneni