CSS Template

Подај рака,биди човек -дарувај храна

354

Акцијата почнува од денеска,10-ти и ќе трае до  13-ти декември. Во неколку маркетите низ Прилеп веќе се поставени  кошници за донација на храна. Сите,граѓани, добронамерници кои ќе пазарат, ќе имаат можност да донираат од своите производите,  во кошницата за донации. Хуманитарна акција е насловена  “Подај рака, биди човек” и е во организација на Здружението Епилепсија Македонија, Црвениот крст и градот Прилеп со поддржана од Општина Прилеп.

Целта е велат од Здружението Епилепсија Македонија,  да собере што повеќе храна, пред големиот христијански празник Св. Никола, кој е заштитник на градот Прилеп и по пример на светецот, (бидејќи тој делел храна на болните и изнемоштените лица со голема и племенита љубов ) и граѓаните да бидат хумани и да го дадат својот допринос, односно да помогнеме со храна.

Со оваа хуманитарна акција Здружението Епилепсија Македонија има за цел ќе да овозможи новогодишно пакетче и на тој начин да усреќи дечиња од сиромашни семсјтва со цел и тие да ја почуствуваат новогодишната маѓија како и сите други.

Заедно во соработка со МЦСР членовите од Здружението Епилепсија Македонија, ќе дојдат до ранливите категории граѓани и пред 19-ти, ќе ги поделат пакетите на семсјствата,односно децата. Овој хуманитарена акција пралнираат од Здружението Епилепсија Македонија, да биде традиционалена и да се спроведува  на сите поголемите христијански празници Божиќ, Велигден, Водици итн.


Vivafarm
Farma Dolneni