ПЕЛА YU хитови

ПЕЛА МАК забавно

PELA CAFE

ПЕЛА МАК народно

ПЕЛА YU фолк

CSS Template

Да помогнеме! Помош им е потребна и Ним!

287

Речиси секојдневно семејства од различни делови од Македонија се обрајќаат до нашата редакција за заедно да апелираме за помош за нивната мака ,за нивната тешка финансиска состојба и ненможноста да ги остварат своите егзистенционални, човечки потреби. Уште поемоционално делува кога парична помош се бара за деца, кои имаа и кревко здравје . За една таква животна судбина ни пиша  и  Марија Шинкоска од Охрид , самохрана мајка, со 4 малолетни деца:  Светле , Димитар, Викотр и Љубен.( за која таа ни достави и фотографии)

Марија е невработена и сама се грижи за своите 4 малолетни деца, кое најмалото е две години, а највозрасното 6 години,   и  како што ни пишува таа,  живеат само 7300 ден. месечно, средства, кои наводно ги добива преку центарот за социјала работа.  За жал ова семејството има и здравствени проблеми.

Едно од нејзините малолени деца , е дете со посебни потребни , болно од церабралан парализа, што им го прави животот уште понеподносли.  Потребна е редовна физикална терапија, потербни се лекови и здрава храна, но и секаков вид на помош на семејстово им е добредојдена . Другото дете има прболеми со очите и за неговото лекување потребни се средства ..Ова семсјство бара помош од сите хумани луѓе!

Марија, која патем била и жртва на семејно насилство и во одреден период , како што вели таа, живеела во центар за згрижување на жртви од семејно насилство,  моли, сите добронамерници да помогнат во нејзината мака , да ги прехрани децата ,  да  го одржи нивното здравје ,  да го зачвува топол нивниот скромен дом …

 

Сите оние кои сакаат да помогна со парична помош и матерјално да им ја олеснат маката на ова петочелносемејстот можат да донираат средства на на ж/ро  с/ка на

Марија ШИНКОСКА

СТОПАНСКА БАНКА АД – СКОПЈЕ

Жиро сметка  – 20000311901421 – или контактирајте ја на фејсбук

Или,   јавте се во нашата редакција

Ја имаме адресата на Марија ШИНКОСКА од Охрид 

Vivafarm
Comments
Вчитување...

Веб -страницата користи колачиња. Со клик на Прифаќам се согласувате со политиката на приватност и колачиња. Прифаќам Повеќе