CSS Template

Пронајдена граната во нива во Бучин

327
Avtokontrol1

При орање нива жител од селото Бучин, во атарот на селото, пронашол не испукана артилериска граната од 75 мм,која датирала  од Првата светска војна.

Според полицискиот извештај, настанот бил пријавен, вчера во 17.50 часот, во Секторот за внатрешни работи Битола, од  А.С. (39 г.) од селото Бучин.

Гранатата  била безбедно отстранета од нивата!


semm
Vivafarm
Turtel
Farma Dolneni