CSS Template

Само ветувања без решение за„случајот„ Еурокомпозит-Прилеп

345

Од утре, вработените во „Еурокомпозит“ повторно ќе штрајкуваат со затворање на регионалните патишта и можност за одење пред Влада ,најави првиот сидикалец на компанијата, Роберт Богданоси.

„Требаше секој месец да земаме плата, а ние зедовме само 7.000 денари .Требаше да заминат повеќе 100 вработени како технолошки вишок, и да има социјани пакети , а досега нема ниикој ниту има заминато, ниту пак е започната таа постапка.- вели Богданоси.

За 4 месеци добиле само 17.000 денари плата. Исто така на почетокот од мај добија ветување дека во рок од 3 месеци целосно ќе биде решен проблемот со оваа државна компанија,

Владата, според досегашните најави одличи да  трага по странски инвеститор за трајно да ја реши судбината на Еурокомпозит, но и социјалните проблеми на 260 вработени, од кои 100-тина  требаа да влезат во групата технолошки вишок. За ова се ангажира и прилепскиот градоначалник,со кои вработените имаа неколку средби .Но, досега нема ништо од ветувањата за решавање на „случајот„ Еурокомпозит.

 


semm
Turtel
Vivafarm
Farma Dolneni