CSS Template

Тројца натпреварувачи – три медали за ЏК Сеишин

545

ЏК Сеишин – Прилеп  (02.02.2020) учествувајќи на Меѓународенот Турнир во џудо, „Алексинац 2020“ во Србија, во Алексинац , се закти со нови медали .

Тие со тројца учесници на турнирот, донесоа три медали . Тројцата натпреварувачите, во кадетска конкуренција членови на ЏК Сеишин, освоија  три бронзени медали:  Ема Димитриоска во категоријата до 48 кг. 3 – то место,  Леона Настоска во категоријата до  63 кг. , 3 – то место и трето место за Антонио Талески во категоријата до 73 кг.

 

Екипата ја предводеа тренерите и национални судии Менде Илиоски и Благојче Митрески, кои при оваа прилика со свои колеги од Србија и регионот, договорија идни активности за соработка и дополнителна стручна надградба за покавлитетен развој на џудото во регионот.

Меѓународен Турнир во џудо “Алексинац 2020” беше масовен.  Учествуваа близу 300 натпреварувачи, од 38 клубови, од 8 држави.

 


Farma Dolneni
Vivafarm