CSS Template

(ВИДЕО) Како со љубов се музицира македонскиот изворен мелос, со кавали и тапан

423
Avtokontrol1

Во емисијата „Музички филиграни„ огромен интерес предизвикаа младите музички таленти кои имаат по 14 години Сергеј Настески, Антонио Трајкоски и Дамјан Трајкоски, ученици од ООМУ „Ордан Михајлоски – Оцка“ од Прилеп, во класата Народни инструменти, кај проф. м-р Мендо Ташкоски.
Нивното гостување предизвика големо внимание од сите оние кои ја следеа емисијата на нашата Facebook страна Radio Pela 96,8 FM. За сите почитувачи на изворната народна музика во целост ја презентираме емисијата Музички филиграни.

ПОГЛЕДНЕТЕ ВО ПРОДОЛЖЕНИЕ

Posted by Radio Pela 96,8 FM on Четврток, 07 јуни 2018


semm
Vivafarm
Farma Dolneni