CSS Template

(ВИДЕО) Започна долненскиот фестивал

277
Avtokontrol1

Изворниот македонски мелос има иднина!

Најмладите со голема почит и љубов кон корените на македонскиот национален симбол – фолклорот, го отворија 45 тото јубилејно издание на Фестивалот на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“. На првата вечер во Центарот за култура Марко Цепенков се претставија дел од учесниците, а утре од 19 часот, на Рудина кај Долнени ќе продолжи манифестацијата на која годинава ќе настапат околу 350 учесници од земјава и гости од Бугарија.

На Рудина кај Долнени ќе бидат доделени наградите за најдобрите.

 

https://www.facebook.com/lile.aceska/videos/2168540186548067/

https://www.facebook.com/lile.aceska/videos/2168534883215264/?t=122

https://www.facebook.com/lile.aceska/videos/2168564613212291/

 

На фестивалот му претходеше работилница за изучување на изворните песни и инструменти во Спомен-куќата на Пеце Атанасовски во Долнени која што започна на 1-ви јули со учество на 15-ина млади, вљубеници во изворниот мелос.


semm
Farma Dolneni
Vivafarm