CSS Template

ВОДИЦИ Крушево, Велко Метевски беше најсреќен

538
Avtokontrol1

Централната манифестација по повод Богојавление – Водици во Општина Крушево претпладнево се одржа во црквата Свети Никола. На положувањето на Светиот крст во крушевското езеро му претходеше богослужба, света литургија, а потоа со поворка до езерото каде се одржа водосветот.
Учествуваа 20 тина момчиња.
Најсреќен од учесниците на традиционалната манифестација во Крушево беше Велко Метевски.


semm
Vivafarm
Farma Dolneni