CSS Template

Земјотресот предизвика паника кај Прилепчани

757

 

                   Земјотрес со магнитуда од 5,6 во 16.04 минути е почуствуван и во Македонија.

 

Земјотресот се случи во Јадранското море во близина на албанскиот град Драч ,oдносно 9 км од градот Шијак .Земјотресот е  почуствуван во Албанијa, Македонија, Бугарија, Србија, Босна и Херцеговина, Грција, Италија ,Косово и Црна Гора.Петнаесет минути подоцна исто така во Драч, Албанија, на оддалеченост од 7 километри североисточно, регистриран е уште еден силен потрес со јачина од 5,5 степени.

Прилепчани силно го почуствуваа земјотресот кој во два наврати се повотри во траење од една минута. Тоа направи паника особено кај жителите од стабените згради на повисоките катови кои истрачаа веднаш надвор.Но, силината од земјотресот ја почуствуваа сите градови во Македонија

Од земјотресот  не се забележани матерјални штети


Farma Dolneni
Vivafarm