ПЕЛА YU хитови

ПЕЛА МАК забавно

PELA CAFE

ПЕЛА МАК народно

ПЕЛА YU фолк

CSS Template

(Видео) Изберете стуручно училиште за вашата иднина СОУ „Ристе Ристески -Ричко“-Прилеп

704

СРЕДНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „РИСТЕ РИСТЕСКИ – РИЧКО“-Прилеп во прва година ќе  запише 313 ученици, во 10 паралелки

 

Машинска струка – 84 ученици, 3 паралелки
– машински техничар за моторни возила / машинско – енергетски техничар  и пракса во соработка со
компании
– техничар за производно машинство /машински техничар и пракса во соработка со компании
– автомеханичар / заварувач/ инсталатер за греење и климатизација

Електротехничка струка – 93 ученици, во 3 паралелки
– електротехничар за компјутерска техника и автоматика / електротехничар за електроника и
телекомуникации
– техничар за индустриска мехатроника / електротехничар – енергетичар со практична настава во соработка со компании
– електричар / автоелектроничар
Сообраќајна струка – 68 ученици, 2 паралелки
– техничар за транспорт и шпедиција
– техничар за патен сообраќај

Графичка струка – 34 ученици, 1 паралелка
– графички уредник – дизајнер

Спортска гимназија – 34 ученици, 1 паралелка 

 

КАКО ДА СЕ ПРИЈАВИТЕ?!

 

  • Пријавувањето на учениците ќе биде електронско преку линк до порталот за електронски услуги на Министерството за образование и наука e-uslugi.mon.gov.mk со специјална најава за средношколци преку нивните кориснички сметки на Schools.mk.
  • Во јунскиот уписен рок има две електронски пријавувања – првото ќе биде од 20 јуни до 25 јуни, кога ќе се доставува и потребната документација до училиштата. Конечната ранг-листа од првото пријавување ќе биде на 26 јуни.
  • Второто електронско пријавување ќе биде на 1 и 2 јули 2024 кога воедно ќе се доставуваат и документите до училиштата, а конечната ранг-листа со резултатите од запишувањето и слободните места секое училиште ќе ја објави на 3 јули 2024.
  • Во августовскиот уписен рок пријавувањето ќе се врши на 21 август 2024.
Vivafarm

Веб -страницата користи колачиња. Со клик на Прифаќам се согласувате со политиката на приватност и колачиња. Прифаќам Повеќе