СЛУШАЈТЕ ВО ЖИВО

CSS Template
Категорија

Граѓански иницијативи

ОТВОРЕНА ДЕБАТА ВО СОУ „ЈОСИФ ЈОСИФОВСКИ“ ВО ГЕВГЕЛИЈА

Младинскиoт тим на ученици од СОУ „Јосиф Јосифовски“Гевгелија вклучени во реализација на проектот „Јакнење на малцинствата и специфичните групи за промовирање на партиципативната демократија на ниво на заедницата фаза 2“, имаа средба со…

Голем интерес за „Тренинг за претприемништво“, во организација на АГТИС, но поради ковид ситуација…

Деловна едукација наменета за млади и социјално исклученимлади лица, насочена кон едукација на можностите за претприемништво и започнување "бизнис" и поддршката, беше промовирана пред младите од општините Прилеп и Долнени. Целта на

Саморегулацијата во услови на Ковид-19 – тема на дебатата со медиумските работници од Пелагонискиот…

Денеска се одржа онлајн средба со медиумските работници од Пелагонискиот регион кои дебитираа на тема ,,Mедиумско известување за време на Ковид-19 – искуства на СЕММ’’. “Најголемите предизвици со кои се соочија медиумите во

Maгичниот круг на детските бракови – тенка линија помеѓу традицијата и трговијата со луѓе

Детските бракови, особено изразени во ромската популација, сеуште преставуваат „тенка линија“ помеѓу традицијата и трговијата со деца. Тоа го потврдуваат сведоштвата, жртвите, од повеќе градови и населени места од земјава, чии имиња заради

СРЕДБИ СО ГРАДОНАЧАЛНИЦИ

Младинските тимови на ученици од Штипи Битола вклучени во реализација на проектот „Јакнење на малцинствата и специфичните групи за промовирање на партиципативната демократија на ниво на заедницата фаза 2“, имаа средби со своите

Тешко е да се прекине маѓепсаниот круг на детските бракови

Оддвојуваме дел од сторијата „Маѓепсаниот круг на детските бракови“ како скриен феномен на трговијата со луѓе, од разговорот со г-ѓа Лејла Дервишагиќ, оперативната директорка на Програмската канцеларија на Совет на Европа во

Нови клупи во училишниот двор во средното училиште во Крушево

Во дворот на средното училиште „Наум Наумоски – Борче“ во Крушево на иницијатива на младинскиот тим вклучен во проектот „Јакнење на малцинствата и специфични групи за промовирање на партиципативна демократија на ниво на заедница фаза2“ се

SLAP во борба против дебелината „Прошетка во природа“ по повод Светскиот ден NASH (ВИДЕО)

Невладината „Сочувај Лекувај Асоцијација на Пациенти со црнодробни заболувања - СЛАП", организира „Прошетка во природа„ во недела (06 јуни) , со тргнување од 8,30 мин од Прилеп, чија крајна цел ќе биде манастирот св. Димитрија, с.

„Маѓепсаниот круг“ на детските бракови

Селма има 24 години. Го раскажува своето искуство за постапката и одлуката да стапи во брак кога била малолетна. Сведоштвото - вели таа, сака да послужи како пример дека детски бракови претставуваат ризик за децата и предизвикува можна

(ВИДЕО) Најмногу погодени од пандемијата – намалку заштитени од Владата

По повод 8ми Март, Меѓународниот ден на жената, зборуваме со Марина Тошеска од Локална Акциона Група АГРО ЛИДЕР -Кривогаштани: „Како жената земјоделец, како категорија земјоделски работник беше жртва на пандемијата и зошто токму оваа

Веб -страницата користи колачиња. Со клик на Прифаќам се согласувате со политиката на приватност и колачиња. Прифаќам Повеќе