СЛУШАЈТЕ ВО ЖИВО

CSS Template
Категорија

Крушево

Буџетот на Општина Крушево за 2022 ќе биде наменет и за подобрување на јавната чистота

Советот на општина Крушево го усвои буџетот за 2022 – ра година кој  изнесува 197.367.000 и  предвидува многу проекти според  приоритетите на граѓаните на општина Крушево. Буџетот на Општина Крушево за  2022-ра  е оценет како развоен и…

Реконструкцијата на спортската сала во ООУ „Никола Карев“- Крушево

Започна реконструкцијата на спортската сала во ООУ Никола Карев, а ќе се реконструира и кровот. Проектот чини 9 милиони денари и е финансиран од Министерството за образование и наука. „Проектот опфаќа реновирање на салата, реновирање на…

Над 700 илјади евра европски средства за подобрување на активниот туризам во Крушево

Општина Крушево со средства од Европските фондови -Прекугранична соработка ќе ја подобрува спортско - туристичката инфраструктура за промоција на градот во меѓународни рамки. Грантот во висина од над 700 000 евра е во рамките на…

Крушевчани учествуваат во креирањето на Буџетот на општината

Креирањето на Буџетот на општина Крушево за 2022 година е во консултација со граѓаните. Оваа активност продолжува, при што граѓаните за своите забелешки и идеи во врска со креирањето на Буџетот за наредната година потребно е да ги следат

ЈКП „Комуна„ од Крушево ја подобри наплатата за вода и хигиена, и ги намали загубите

Во првите 9 месеци од 2021-ва година „Комуна“ забележува позитивни текови по однос на трошоци, наплата и намалување на загубата споредено со првите 9 месеци од минатата година. Финансискиот извештај на Во првите 9 месеци од 2021-ва…

Бидете во Крушево викендот на „Хумнитарен културен викенд„

Викендот во Крушево на еден несекојдневен начин, ќе се одбележат Денот на волонтерството, 5-ти декември.  Настанот е насловен  Хуманитарен културен викенд и е во организација на ОО Црвен Крст Крушево.По тој повод ќе се  одржи Театарска…

Наскоро, ќе се отвори спомен соба на Васил Иљоски во Крушево

Советот на општина Крушево на својата 3-та седница донесе одлука за отворање на спомен соба на писателот, драматург и есеист Васил Иљоски. Според одлуката спомен собата ќе биде сместена во горната училишна зграда. За опремување на спомен…

Видно оштетена, се реконструира ул. „Питу Гули„ во Крушево

Во тек е реконструкција на дел од улица Питу Гули која ќе се заокружи со изградба на паркинг. Пред поставувањето на асвалтот ЈП „Комуна“ работи на промена на водоводна цевка и реконструкција на приклучоци за вода на домаќинства.…

с. Пресил треба да добие нов резервоар за вода за пиење

Изградбата на резервоар за вода во с. Пресил тече непречено ,информираат од Општина Крушево. Со оваа инвестиција граѓаните од ова населено место теба да  добијат нов резервоар со поголем капацитет соодветен за нивните потреби. За…

Веб -страницата користи колачиња. Со клик на Прифаќам се согласувате со политиката на приватност и колачиња. Прифаќам Повеќе