CSS Template

До каде се градежните работи на Градски? (ВИДЕО)

163

На помалку од 30 дена до 3 ти ноември, неофицијален рок за долгоочекуваната можност за  фудбал на Градскиот стадион „Гоце Делчев“ во Прилеп, кој што го постави градоначалникот на Општина Прилеп Илија Јованоски, ова е денешната состојба на фудбалското прилепско срце.

Имено, градоначалникот Јованоски на последната средба со стопанствениците (04.09.2019)во рамките на Економскиот совет посочи дека:

„Реконструкцијата на Градскиот стадион е во завршеток, благодарение на изведувачот, фирмата ‘Изофас’ која максимално се ангажираше да го заврши стадионот до крајот на оваа градежна сезона. Се надевам дека и Фудбалската федерација ќе заврши со поставувањето на тревникот, така што ако се’ биде според планот од нивна страна, на 3.ноември на Градскиот стадион ќе гледаме фудбалски натпревар“, изјави градоначалникот Јованоски.

ДАЛИ ЌЕ СЕ ОСТВАРИ ЖЕЛБАТА ?


semm
Vivafarm
Farma Dolneni