CSS Template

Излекуван најстариот пацент од коронавриусот, 85 годишна прилепчанка

263

Излечен  е (а можеби е и  најстариот пациент во земјава), заболен од КОВИД 19 , 85 годишната Елена Макалоска од Прилеп. Таа денска беше испратена на куќна нега од здравствените работници од  инфективното одделени при Општата Болница „Борка Талески“ Прилеп, со голема радост.

„Денес имаме и причина за славење. Најстариот излекуван пациент од Covid 19 во нашето инфективно одделение.   85 годишната Елена Макалоска пресреќна посака да се фотографира со дел од нашиот персонал .“-напишаа на својата facebook страна при прилепската општа болница „Борка талески„


Farma Dolneni
Vivafarm