CSS Template

Маријан Стојаноски се враќа на музичката поп сцена

744

 

Маријан Стојаноски, момчето со прекрасен глас и со голем број хитови и награди од домашните и фестивалите во странство, повторно се враќа на музичката поп сцена.

 

Роден крушевчанец, тој секој слободен миг го користи за одмор во родното Крушево, а на релација Скопје – Крушево, тој беше гостин во емисијата „Музички филиграни“ на Радио Пела.

 

Posted by Radio Pela 96,8 FM on Четврток, 23 август 2018

Posted by Radio Pela 96,8 FM on Четврток, 23 август 2018

-Што најголемата преокупација на овој уметник?
– Како гледа на актуелните музички збиднувања на сцената во Македонија?
– Што е ново кај Стојаноски на приватен план?
Маријан Стојаноски ја плени публиката со хитовите:
„Го молам небото“, „Дали ти си ова небо“, „Го напуштам овој град“, „Има нешто“, „Подарок“, „Ненаситен“, „Овој ритам е јак“, „Срце ќе ти украдам“, „Андреа“ и други. Но исто така тој испеа одлични дуети, земаше бројни награди на домашни и меѓународни фестивали.
За само неколку седмици Маријан најавува дека се враќа назад на сцената со нов спот за песната „Без тебе“.
Инаку, Маријан повеќе од една деценија е дел од хорот на Македонска опера и балет.
Проследете ја емисијата „ Музички филиграни“ која се емитува секој четврток во живо во 20 часот и фејсбук фан страната на Radio Pela 96,8 FM.
Репризните изданија на „ Музички филиграни“ се во истото време во сабота и во недела.
Проследете и некои од неговите хитови:


semm
Farma Dolneni
Vivafarm