CSS Template

На 6 години го искуси летањето, сега е светски вицешампион (ВИДЕО)

263
Avtokontrol1

Подготви: Никола Димески

Борјан Јованоски, се искачи на високото второ место од светската параглајдинг листа, откако во низа, забележа одлични резултати на последните одржани меѓународни натпревари, а истите беа ажурирани, особено тоа важи за Европскиот куп кој се одржа во Романија, Урои.
Уште од своите девет години Јованоски тргнува по стапките на својот татко Миле и на братот Мартин, а денеска е најуспешниот македонски параглајдерист, кој моментално се подготвува и за следните предизвици што го очекуваат.
За Радио Пела, Јованоски изјави дека параглајдерството му е во крвта и дека би сакал и во иднина да продолжи со исто темпо и ритам да биде меѓу најдобрите во светот. Во видеото подолу, слушнете и погледнете што ни кажа за време на гостувањето во нашето студио прилепската и македонската спортска гордост.

Прилепчанецот Борјан Јованоски -параглајдерист, втор на Светската листа, гостин во Радио Пела, Кои се предизвиците во овој адреналински спорт?

Posted by Radio Pela 96,8 FM on Среда, 10 јули 2019


semm
Farma Dolneni
Vivafarm