CSS Template

ОК на ВМРО ДПМНЕ: Кога Јанески планира да ги стави во функција фонтаните кои се украс на Прилеп?!

284

Стоејќи пред фонтанта на плоштадот “Александар Македонски“, ОК на ВМРО ДПМНЕ одржаа прес конференција со критика упатена до ЈКП „Водоводи и канализација“- Прилеп, за состојбата со фонтаните и рекоа:

„ Денеска јавноста одново ќе ја запознаеме со сомнеж за можна злоупотреба на парите на граѓаните, овојпат од страна на Јавното претпријатие Водовод и канализација. Имено, директорот на ова претпријатие, Емил Јанески, на 08.07.2019 година склучил договор со фирма за одржување на фонтаните во Прилеп во вредност од 939.139 денари, во траење од 1 година.Со овој договор Јанески и ЈКП Водовод и канализација се обврзале дека ќе исплатат близу 15.000 евра пари на граѓаните за фонтаните во градот да бидат функцонални, чисти и уредни. Со оглед на тоа дека ниту една од фонтаните во Прилеп во моментов не е во функција, а истите изгледаат запустени и руинирани, прашуваме: Дали и колку од оваа предвидена сума Водовод има исплатено? Кога Јанески планира да ги стави во функција фонтаните кои се украс на Прилеп, а се изградени од претходната локална власт?- праша на прес конференција  Александра Сваќароска од ОК на ВМРО ДПМНЕ и меѓудругото рече :

Водовод склучил договор од речиси 1 милион денари за одржување на фонтаните, а фонтаните запустени

Директорот на ЈКП Водовод и канализација, Емил Јанески, на 08.07.2019 година склучил договор со фирма за одржување на фонтаните во Прилеп во вредност од 939.139 денари, во траење од 1 година.Со овој договор Јанески и ЈКП Водовод и канализација се обврзале дека ќе исплатат близу 15.000 евра пари на граѓаните за фонтаните во градот да бидат функцонални, чисти и уредни.Со оглед на тоа дека ниту една од фонтаните во Прилеп во моментов не е во функција, а истите изгледаат запустени и руинирани, прашуваме:Дали и колку од оваа предвидена сума Водовод има исплатено?Кога Јанески планира да ги стави во функција фонтаните кои се украс на Прилеп, а се изградени од претходната локална власт?Дали можеби планираат и останатите фонтани да ги затрупаат со земја и да ги направат тревници, како оние на улицата “Димо Наредникот”?Кога веќе зборуваме за ЈКП Водовод, неминовно е да потсетиме и на најголемата лага на градоначалникот Илија Јованоски.Прилеп благодарение на СДСМ, е град каде од минатата година граѓаните плаќаат за 60% повисоки сметки за вода, иако градоначалникот Јованоски ветуваше намалување за 20%.

Posted by ОК на ВМРО-ДПМНЕ Прилеп on Сабота, 30 мај 2020

 

 


semm
Vivafarm
Farma Dolneni