CSS Template

Проекција на кратки филмови во кино Мис Стон

326

Вечрав(петок 19,30 ч.)во киното „Мис Стон“ ќе се одржи проекција на 5 филмови од „МакеДокс“.

Ќе бидат прикажани кратките филмови „На точак” од 2015 година во режија на Горјан Атанасов, „Студантс” од 2016 година во режија на Тамара Котевска, и двата во продукција на Факултетот за драмски уметности  од Скопје.

Во рамки на програмата, ќе бидат прикажани и три кратки филма од филмската школа „Докуникулци” на „МакеДокс“ и тоа „Поинакви” во режија на Розе Симоновска, „Адолесцензура” во режија на Леа Димитрова и „Поглед во очите” во режија на Јоана Арсовска.


Vivafarm
Farma Dolneni