CSS Template

Пролетен меѓународен куп Крушево 2019

387
Avtokontrol1

Пелгониското небо, идниот месец ќе биде преплавено со „летачи“ кои ќе уживаат во убавините на Крушево и Пелагонија. Под наслов „Пролетен меѓународен куп Крушево 2019“ од 26.мај.2019 до 01.јуни 2019г, на Мечкин камен во Крушево ќе се одржи Светски куп во параглајдерство .Купот е во рамките на Проектот, локална и регионална конкурентност, дел од ИПА 2 програма на ЕУ, како дел од пот-проектот „Кругот на адреналинот – развој на авантуристички туризам во Крушево“, во организација на општината, која ги поканува сите љубители на парагладерството да дојдат и да уживаат во убавините на највисокиот град на Балканот.

На натпревар се очекуваат да пристигнат 120/ 150 учесници, а најавни се и повеќе од 500 гости ,кои ќе го  следат и ќе уживаат во парагладерството. Покрај натпреварувачки дел, овој Светски куп во параглдерство, има и едукативена цел , бидејќи ќе има повеќе типови на параглајдеристи, од професионалци до аматери, кои би го пренесел своето знаење.

За потребите на пот-проектот „Кругот на адреналинот – развој на авантуристички туризам во Крушево“ градот интензивно работи на реконструкција на спортската сала, набавка на комбе за параглајдеристите, опрема за спасувачи, изработка на интернет страница, апликација и промотивно видео …


semm
Vivafarm
Farma Dolneni