CSS Template

Прв солистички настап на Арсениј Ангелески

316

В понеделник, 3-ти сетпември, во 20.00 часот во ликовниот салон на ЦК„Марко Цепенков“ прилепскиот млад надежен тален Арсениј Ангелески ќе одржи солистички рецитал на кој ќе се претстави со дела – бисери на светската пијанистичка литература – Бах, Клементи, Менделсон, Шостаковиќ, Рахмањинов…

Ангелески е ученик во осмо одделение во ОМУ„Ордан Михајлоски – Оцка“ во класата  по пијано на проф. Христина Никоска. Исклучително талентиран млад пијанист е, зад кој стојат многубројни успешни награди, концерти и настапи не само во земјата, туку и во странство.

 


semm
Turtel
Vivafarm
Farma Dolneni