CSS Template

Се формира детски црковен хор во храмот Св.Петка

Соопштение

383
Avtokontrol1

Во црквата Св.Петка -Точила , ќе се формира детски црковен хор.Пријавувњето на кандидатите е во просториите на храмот, на 25- ти јануари (четврток) во 17,30 часот. Во детскиот хор членови можат да бидат момчиња и девојчиња од 7 до 15 годишна возраст. Пред изборот ќе претходи и предавање на тема “Музиката како средство за издигнување на човечката душа и како средство за духовно воспитување на младите, во светлина на богојавленската тајна“.

ЦЕЛОСНОТО СООПШТЕНИЕ ВО ПРОДОЛЖЕНИЕ:

 

 

 

 

 


semm
Turtel
Farma Dolneni
Vivafarm