CSS Template

Со изложба на рачно изработени маски започнува карневалот „Прочка 2019“

504

Со традиционална изложба на маски во фоајето на центарот за култура „Марко Цепенков“ денеска е означен почетокот на карневалот „Прочка 2019“ . Над 1000 креативни маски од различни материјали изработија учениците од прилепските училишта под менторство на своите наставници по ликовно воспитување. Шареноликост, идејност, креативност и инвентивност . 


Vivafarm