ПЕЛА YU хитови

ПЕЛА МАК забавно

PELA CAFE

ПЕЛА МАК народно

ПЕЛА YU фолк

CSS Template

Советниците на ВМРО ДПМНЕ ја напуштија Седницата на Советот на Општина Прилеп

3.945

Веднаш по усвојувањето на дневниот ред,  демонстративно и одлучно советниците од советничката група на ВМРО ДПМНЕ  ја напуштија петтата редовната седница на Советот на Општина Прилеп, во знак на  револт, како што рече Ирена Стеријоска Локвенец на говорницата „заради притворањето на нашиот сограѓанин Јане Ченто и за поддршка на останатите притворени Македонци„ Таа истакна дека кога ќе се создадат услови ќе присутуваат на работењето на комисиисте и на Советот на Општина Прилеп, но никако нема да учестуват “доклку има закани, притвори и пристисоци на наши сограѓани“- рече таа на говорницата. Со македонски  знамиња во рака,  Советниците од ВМРО ДПМНЕ ја напуштија Седницата. Од опозицијата остана само Никола Габроски ,на кој, на оваа седница му беше верификуван советничкиот мандат, поради на местото на советникот Игор Стеванов,кој си поднесе оставка од совеник.

По овој настан советниците од власта ја продолжија работата по пауза од 5 минути . Со 16 гласови за тие на го усвоија информативниот извештајот за безбедносната состојба на подрачјето на ПС од Општа надлежност-Прилеп,доставен за првото полугодие од 2017 година.,тврдејќи дека тоа се само „Коп-паст“ податоци.

Ги разгледани Предлог-Решениеја  за именување на членови во Управни и надзорни одбор на ЈКП  за контрола на материјално-финансиското работење ,како и именувањета на членови во Училишни одбори во СОУ во Прилеп,ги разгледаа и прифатина разрешувањата и Именувањета  на членови на Управниот одбор на ЈОУ Дом за стари лица ’’Киро Кирстески-Платник’’-Прилеп и во ЈОУДГ ,,Наша иднина’’– Прилеп.Нови лица ќе раководат во Управните и надзорните одбори на овие институции

Но покрај редовните точки , дневниот ред на седницата, беше проширен  ис о дополнителни :предлг -одлука за проширување на средствата во буџетот на Општина Прилеп за 2018 година ,предлог за вработување без оглас во Општина Прилеп, како и додлување на средства на „Локалниот спорски сојуз“ за светиниколскиот турнир во мал фудбал .

 

Vivafarm

Веб -страницата користи колачиња. Со клик на Прифаќам се согласувате со политиката на приватност и колачиња. Прифаќам Повеќе

error: