CSS Template

Средба на претседателот на општинскиот Совет Миле Талевски со заменик шефот на Мисијата на ОБСЕ

255

Претседателот на Совет на општина Прилеп, Миле Талевски, денеска се сретна со Џеф Голдстајн, заменик шеф на Мисијата на ОБСЕ во Скопје. На средбата беше разговарано за тековните проекти на локалната самоуправа, како и за долгорочните и краткорочните планови кои Општина Прилеп планира да ги реализира. Г-нот Голдстајн уште еднаш ги посочи клучните приоритети на Мисијата на ОБСЕ во нашата држава, а кои се однесуваат на анти-дискриминацијата, образованието, младите, правичната застапеност, како и мониторирањето и спроведувањето редовни посети на локалните заедници.
И Талевски и Голдстајн потенцираа дека институциите кои тие ги претставуваат, и понатаму ќе ги застапуваат интересите на граѓаните и локалната заедница.


semm
Vivafarm
Farma Dolneni