CSS Template

(Видео) Новинарскта секција од СОУ „Наум Наумоски – Борче “немирува“ и во КОВИД 19

153
Avtokontrol1

Светскиот ден на слободата на медиумите, беше доследно одбележан од новинарската секција на СОУ „Наум Наумоски – Борче“, Крушево . И ,покрај тоа што учениците, физички не присуствуваат во училиштето, тие сепак, активно учествуваат во една од најитересните и најмасовните секции ,новинарската , прдводена од професор , Никола Јованоски. Денеска, на Светскиот ден на слободата на медиумите, тие изработија интересно видео и го  опшишаа своето искуство  во новинарската професија, како млади репортери. Учениците-новинари ги презентираа своите први впечатоци, први запознавања со оваа професија, но и ги истакнаа и своите едукации со кои се стекнуваа во текот на учеството во новинарската секција.Учат да ја бараат вистината и да ја пратктицираа оваа професија. Сотир Маркоски и Марија Николоска, кои се дел од ова видео се и  водители во младинската емисија на радио Пела „Од млади за млади„, каде учат и за радио новинарството

Новинарството е доблесна, благородна професија, која постојано трага по вистината ! А, кажување на вистината е облик на пренесување на реланоста.  Како младите новинари од Крушево го доживуваат новинарството, од следното видео:

Денеска е Светскиот ден на слободата на медиумите Еднаш кога ќе ја „допреш“ оваа професија, едноставно те мами како мирис, те прави да бидеш опиен од потрагата за вистината. И, покрај КОВИД 19, Новинарската секција од СОУ „Наум Наумоски Борче -Крушево„ ,не мирува – Што е за нив новинарството и што се новинари ?! Кои се нивните лични искуства?Дечките се дел и од младинската емисија на Радио Пела “Од млади за млади“

Posted by Radio Pela 96,8 FM on Недела, 03 мај 2020

 


semm
Farma Dolneni
Vivafarm