CSS Template

(Видео) Причината зошто температурите се под просекот за во лето

427

Само по неколку денови од официјалниот старт на летото, временските прилики не’ носат во есенскиот, но и во зимскиот период. Државите од поранешна Југославија ги зафати студен бран. Босна и Херцеговина утринава бележеше многу ниски температури и тоа Сараево 10, Тузла 12, додека Бјелашница само 2 степени целзиусови.
Најладно е во Словенија каде студеното време предизвика врнежи од снег од утринава на Јулиските Алпи на врвот Кредарица на 2.515 метари надморска височина.

Кај нас како и што предвидоа метеоролозите температурите се за 10 степени под просекот, а наредниве неколку дена ќе се задржи врнежливо и студино време.

Проследете го видеото од овој „летен снег“ во Словенија.

https://www.facebook.com/severeweatherEU/videos/2256634681226287/

А еве што се случува на Јадранско море

https://www.facebook.com/severeweatherEU/videos/2256952664527822/

 

и во исто време на плажите во Италија

https://www.facebook.com/EmiliaRomagnaMeteo/videos/842229065967914/

https://www.facebook.com/severeweatherEU/videos/2256952664527822/


semm
Farma Dolneni
Vivafarm
Turtel