CSS Template

Благодатниот оган слезе во Ерусалим! Христос воскресе!

230

И годинава, во услови на пандемија, кога Православната црква го слави Велигден, на Велика Сабота во црквата на Господовот Гроб слезе Благодатниот оган.

Црквата беше празна, само со свештеници и владици на Ерусалимската патријаршија.

Патријархот Теофил го пречека Огнот, а потоа го распредели на останатите во црквата.Благодатниот оган пристигна и во Македонија! Христос воскресе!


Vivafarm
Farma Dolneni