CSS Template

Чесниот крст во рацете на Благојче Цветкоски во Славеј

383

Богојавленскиот водосвет – положувањето на светиот крст во селото Славеј се изведе на пладне во базенот на семејната куќа на домаќинот – семејството Иваноски од компанијата„Изофаст“.
– Нам ни е огромна чест што ја имаме таа прилика што како компанија Изофаст сме домаќини за големиот христијански празник Водици рече филип Иваноски, кој упати честитки за добро здравје и благосостојба.

На чинот на положувањето на светиот крст учествуваа 5 момчиња, а најуспешен беше Благојче Цветкоски од Славеј.

– Навистина сум среќен и се надевам дека светиот крст ќе донесе здравје и успеси понатаму, рече Благојче Цветкоски кој учествува на овој традиционален настан по втор пат.

По чинот на Богојавленскиот водосвет- фрлањето на крстот, за сите гости и добронамерници беше обезбеден ручек во трпезаријата на селската црква во Славеј.


Vivafarm
Farma Dolneni