CSS Template

Четврток 23 април: 5 нови случаи на лица заболени од КОВИД-19

297

Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има 5 нови случаи на лица заболени од КОВИД-19;
На Инфективното одделение во прилепската Општа болница „Борка Талески“ хоспитализирани се 19 лица позитивни на коронавирус. Двајца од нив се на кислородна поддршка, останатите се со стабилна клиничка слика. Двајца пациенти се наоѓаат во делот на изолација, двајцата се негативни на коронавирус, задржани се заради примање терапија за подобрување на нивната општа здравствена состојба;
Во самоизолација се наоѓаат 348 лица;
Во текот на изминатото деноноќие нема прекршување на полицискиот час.


Vivafarm
Farma Dolneni