CSS Template

Денеска нема новозаболени

274

Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, понеделник 18-ти мај, пристигна од оддлението за односи со јавност при локалната самоуправа и се вели дека во општина Прилеп денеска нема новозаболени од коронавирус, а од заразната болест оздравело едно лице.

На Инфективното одделение во прилепската Општа болница „Борка Талески“ хоспитализирани се 19 лица. Од нив, 16 се позитивни на коронавирус а во делот за изолација се наоѓаат тројца пациенти, сите негативни на КОВИД-19, а во самоизолација се наоѓаат 158 лица.

Во деновите од викендот забележани се 3 нарушувања на полицискиот час.

Волонтерската служба на Општина Прилеп започна со распределба на 150 пакети со прехранбени производи, наменети за самохрани родители кои се корисници на гарантирана минимална помош. Најголемиот дел од пакетите се донација на „Тинекс“, а одреден број донираа и компанијата „Викторија Тобако“ и „Систина офталмологија“.

 


Farma Dolneni
Vivafarm