CSS Template

Почина протоереј – ставрофор Благоја Станкоски, архиерејски намесник на Прилепското архиерејско намесништво.

3.960

Од црквата Свето Благовештение во Прилеп соопштиија дека денеска се упокои во Господа, протоереј – ставрофор Благоја Станкоски, архиерејски намесник на Прилепското архиерејско намесништво.

„Прими ја неговата душа Господи, да влезе во Небесниот Ерусалим, како што Ти влезе во земниот Ерусалим, на денешниот ден“, велат во кратката информација од Свето Благовештение.

Екипата на  Радио Пела : Вечна Ти слава,  Почивај во Мир!Искрено сочуство до семјеството!
Ќе Те паметеме како голем човек, со голема добраина и почит кон сите луѓе,  човек  кој секогаш имал разбирање за новинарите и луѓето во медиумите, излегувајќи им во пресрет на нивните барања и потреби, со цел верата христијанска да ја доближи што повеќе до народот.

Farma Dolneni
Vivafarm