CSS Template

Две децении од постоењето прославува Младински совет Прилеп

330
Avtokontrol1

Младински Совет Прилеп годинава прославува 20 години од своето постоење. Годините исполнети со многу проекти, активности, млади, секојдневни настани, дружење и работа за поголема младинска вклученост за доброто на заедницата, Младински совет ја заокружува со дводневни активности на отворено за млади, насловен како „Младите за МСП“. Волонтерскиот сектор на организацијата моментално го сочинуваат 60 локални волонтери од општина Прилеп.

– Прославата вклучи различни активности: инфо ден, промотивна кампања, филмска вечер, друштвени игри и сл. а главната прослава се одржа на синоќа на Камената бина во центарот на градот, кога настапија млади музичари и локални бендови од Прилеп.

Вечерва, на Паркот Могила ќе се одржи филмска вечер на отворено на амфитеатарот со почеток во 19:30 часот со прикажување на урнебесната комедија „White Chicks“ вели Маја Стевановска од МСП.


semm
Vivafarm
Farma Dolneni