ПЕЛА YU хитови

ПЕЛА МАК забавно

PELA CAFE

ПЕЛА МАК народно

ПЕЛА YU фолк

CSS Template

Именувани лицата во управниот и надозорниот орган на новото ЈП Прилеп “Енерго-Прилеп“ – Прилеп, претпријатие за енергетска ефикасност

Совет на Општина Прилеш

800

Со 16 “за “и 8 “воздржани“ советници, Советниците на Советот на Оптштина Прилеп ја донесе одлука за измена и дополнување на одлуката за основање на Јавно Претпријатие за енергетски дејности, како и решение за именување на членови во Надзорниот и Упрвниот одбор на Јавно претпријатие за енергетски дејности “Енерго-Прилеп“ Прилеп, ново претпријатие за енергетски дејности  во Прилеп, преку које ќе се спроведува гасификацијата во Прилеп.

На седницата,исто со 16 советници  “за “и 8 “воздржани“  беше изгласано и покачувањето на бодот на државните службеници за 0,44%, според покачувањето на просечната плата во Р.Македониј и утврдување на вредноста на бодот за пресметување на плати на ЈКП „Водовод и канализација“.

„На денешната седница беа усвоени и финансиските планови за 2019 година на ннеколу основни и средни училишта од општина Прилеп“, истакна претседателот на Советот на Општина Прилеп, Миле Талевски.

Советнците гласаа и  за утврдување на пазарната вредност на градежно земјиште и макролокации на зони на градежното земјиште во Прилеп и населените места за 2019 година,за заради дополнување на информацијата по однос на точката за донесување на урбанистички план, за реализација на проектот „Вештачко езеро – нови авантури, нови можности“, на предлог на седуммина советници, седницата беше прекината и оставен простор да продолжи во наредниот период. Ова беше  прва Седница на Советниците во Новата 2019 г.

 

Vivafarm

Веб -страницата користи колачиња. Со клик на Прифаќам се согласувате со политиката на приватност и колачиња. Прифаќам Повеќе