CSS Template

Исполнет цензусот, започна пребројувањето!!!

289

Гласачките кутии се затворени во 19 часот, а според ДИК до 18 и 30 мин. часот излегле на гласање 795.577 избирачи, со што остврен е цензусот за избор на Претседател.
На гласачките места излегле 44,5 отсто од запишаните гласачи во избирачкиот список, информира претседателот на Државната изборна комисија, Оливер Деркоски.
Овие податоци се од обработени 3.428 избирачки места.
Според Дерковски, изборниот ден поминал добро, мирно, достоинствено, без поголеми нерегуларности.


Vivafarm