CSS Template

Католичките веници вечерва го слават Бадник,во пресрет на утрешен Божиќ

(Фото)Бадник во светот низ фотографии

Романија
321
Avtokontrol1

Денеска католичките верници го славата Бадник во пресрет на утрешниот католички Божик, раѓањето на Исус Хистос

Света литургија по повод раѓањето Христово – Божик вечерва ќе се одржи во Католичката црква „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје.

Божик ,утре го слават и Грчката, Бугарската, Романската, Украинската и Грузиската православна црква кои го прифатија Грегоријанскиот календар.

Преостанатиот православен свет кој се води според Јулијанскиот календар, меѓу кои и Руската, Српската и Македонската православна црква, Ерусалимската патријаршија, како и дел од монасите на Света Гора, Божик ќе го одбележат на 7 јануари.

 


semm
Farma Dolneni
Vivafarm
Turtel