CSS Template

Колку ќе чини буџетот за 2018 на Општина Прилеп

Четвртиот по ред „Граѓански парламент“, Четвртиот по ред „Граѓански парламент“,

337

Буџетот предвиден за 2018 година,  треба да изнесува 1.135.906.000 денари. Овој предлог буџет во вторник, на 26 декември, ќе биде изнесен на седницата на Советот на Општина Прилеп. Градоначалникот на Општина Прилеп, Илија Јованоски, денеска во големата општинска сала пред граѓаните, НВО секторот и другите граѓански здруженија презентираше како ќе биде распределен Буџетот на општината. Граѓаните можеа да предлагаат и свои идеи и сугестии каде и како најдобро и најпотребно треба да се распределат општинските пари за идната година.

 


semm
Turtel
Farma Dolneni
Vivafarm