CSS Template

Крушево со нова опрема за заштита од пожари

edh
219
Avtokontrol1

ТПЕ (Територијалната противпожарна единица) на Крушево доби нова опрема. Новата опрема ќе ја замени старата и истрошена, која беше минимално надградена во текот на минатата година и со тоа единицата на  ТПЕ – Крушево, станува целосно опремена и подновена.

Градоначалникот на општина Крушево, Томе Христоски потенцира дека службите мора да бидат опремени за поефикасно да делува при несакани ситуации .

Во  2017 година локалната самоуправа набави ново возило за оваа службата и стави во функција две од постарите возила, а во текот на минатата година набави и  опрема за вработените во противпожарната единица.


semm
Vivafarm
Farma Dolneni