CSS Template

КУД „Илинден“ со целовечерен концерт насловен „Градски приказни“ 

237

Утревечер , 21 јуни , во 20.30 часот, во големата сала на ЦК „Марко Цепенков“, КУД „Илинден“ од Битола ќе одржи целовечерен концерт насловен „Градски приказни“  . Концертот е во рамките на програмата на НУЦК„Марко Цепенков“ за 2019 и традиционалната манифестација Прилепско културно лето, што започнува со овој концерт. Минатата година КУД Илинден беше дел од 54 тиот Европскиот фестивал во Битбург, Германија, детскиот фолклорен фестивал во Бурса, Турција, а во септември оваа година КУД Илинден ќе биде учесник на 23 тиот Интернационален фолклорен фестивал во Карлови Вари, Чешка.


semm
Farma Dolneni
Vivafarm