CSS Template

Метеж пред прилепските банки – се собрало и старо и младо!

517

Затворањето на Еуростандард банка направи метеж во останатите банки. Граѓаните отвораат сметки, но најзагрозени се пензионерите, кои поштата ги опслужувала со  носење на пензии до дома, па тие лично мораат, без оглед на нивната здравствена состојба, да дојдат да „отворат“ трансакциона сметка. „Морам да чекам без оглед на тешкотијата, бидејќи не можам да останам без пензија овој месец„. – вели една пензионерка што едвај стои во редот!

Приматели на социјална помош, кои досега немале друга трансакциска сметка се дел од банкарскиот ред во останатите банки. Велат „гужва  е, но мора да чекаме. Парите ни се неопходини за преживување!„

Откако беше објавено граѓаните да отворат нови трансакциски сметки по пропаѓањето на Еуростандард Банка, прилепчани уште од рано утрово во голем број стојат трпеливо пред останатите банки за да отворат нови трансакциски сметки, едвај почитувајќи го протколот за социјална дистанца.  што предизвика постојана гужви пред банките, токму во услови кога во Прилеп број на нови случаи со Ковид-19 не се намалува. Денеска има 5 новозаразени, а 42 активни случаи.

 


semm
Vivafarm
Farma Dolneni