CSS Template

Млади до 23 години ќе добиваат допоплнителни 3.000 денари ако работат во производство

335

Младите до 23 години, по завршување на средно образование ќе добиваат дополнително по 3.000 денари на нивните сметки, ако работат во производството. Тоа го предвидува Законот за младински додаток кој вечерва го изгласаа пратениците.

Целта е да се стимулират младите за запишување во средни стручни училишта , да се поттикне вработувањето во производството  и да им се даде поддршка на младите што се вработени во производните области. Парите за младински додаток  ќе се обезбедат од Агенцијата за вработување, а месечно за оваа мерка се предвидени 13.200.000 денари.

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ не гласаше за законот.


semm
Farma Dolneni
Vivafarm